2021-04-18 08:30:42• hírek • Szatmár.ro

Izgalmas versennyel rajtolt el szombaton az idei Rally spint bajnokság

Bajnai Botond felvételei
Bajnai Botond felvételei

Április 17-én, szombaton délelőtt 10 órakor felbőgtek a motorok Szatmárnémetiben a Gorunului utcai ACR-gyakorlópályán. A 2021-es szezon első rally-futamán 47 versenyző állt rajthoz és ért célba.

Bár eredetileg 49-en regisztráltak a szombati futamra, végül 47 versenyző jelent meg a 16. Rally sprint bajnokság idei első kiírásán. Seletye Dávid főszervező szerkesztőségünknek elmondta, a rajthoz állók között volt 6 junior is, aminek kifejezetten örültek a szervezők, valamint 5 hölgy-versenyző is részt vett, ami szintén örömteli adat, hiszen az elmúlt 5 évben soha nem volt ekkora az érdeklődés a szebbik nem részéről. Az elmúlt szezonokban legfeljebb 2-3 hölgy nevezett be.

Ami a versenyt illeti, a megszokott módon több kategória szerint nevezhettek a résztvevők, minden versenyző mért köröket autózott a pályán, így alakult majd ki a végleges rangsor.



„Izgalmas, kifejezetten jó futam volt, helyenként ezredek döntöttek a helyezések között. A járványügyi szabályok betartására minden versenyző odafigyelt, de láthatóan így is jó érezték magukat a résztvevők. Bár nézőink nem lehettek, mégis voltak, akik ki-ki szállingóztak, egy-egy negyedórára, de sok ideig senki nem maradt, így tömeg sem alakult ki a pálya körül. Látszik, hogy mindenki nagyon várta az idénykezdést, úgy a versenyzők, mint a közönség is, de hát sajnos egyelőre utóbbiak számára nem tudtuk meghirdetni az eseményt.” – fogalmazott a főszervező.

Elmondta ugyanakkor azt is, hogy a futam során két technikai gond miatt kellett kis időre megszakítani a versenyt: az egyik versenyző autójának a féltengelye tört el, míg egy másik autó motorja az olajat veszíttette el. Ez utóbbinak köszönhetően körülbelül egy órával később ért véget a verseny, hiszen a nagymennyiségű kifolyt olajat fel kellett takarítani, hogy később nehogy baleset történjen. De szerencsére a problémát sikerült orvosolni.

Ami az eredményeket és futamidőket illeti, azokat IDE kattintva tekinthetik meg.

Az öt futamosra tervezett idény második versenyére május 22-én, Nagybánya városközpontjában kerül majd sor.



















Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: